Gordan Šumanović, predsjednik Uprave Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.d.

 

Gordan Šumanović, CFA, je imenovan na poziciju predsjednika Uprave Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.d. u siječnju 2022. godine. 
Titulu Bachelor of Commerce with Honours stekao je 2000. godine na smjeru financija na Sveučilištu Witwatersand u Johannesburgu u Južnoafričkoj Republici. Nakon završenog školovanja u inozemstvu radio je na poslovima zastupanja u osiguranju i financijskog savjetovanja. Od 2004. do 2006. godine bio je zaposlen u Raiffeisen Invest d.o.o. kao financijski analitičar, a od 2006. do 2012. godine u Raiffeisen mirovinskom društvu za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.o.o. i Raiffeisen mirovinskom društvu za upravljanjem obveznim mirovinskim fondovima d.d. kao portfolio menadžer, direktor Direkcije ulaganja i analize te član Uprave. Posjeduje CFA certifikat i licencu ovlaštenog upravitelja mirovinskih fondova.

Područje nadležnosti unutar Društva:

  • Pravna podrška i praćenje usklađenosti s relevantnim propisima
  • Interna revizija
  • Upravljanje rizicima (Middle Office)
  • IT

Curriculum Vitae