Edukativno predavanje o financijskoj pismenosti za profesore Požeško-slavonske županije

16.11.2022

U sklopu projekta Mala škola financijske pismenosti Josip Zdunić, menadžer prodaje u Društvu, održao je edukativno predavanje o hrvatskom mirovinskom sustavu.

 

Edukativno predavanje o financijskoj pismenosti za profesore Požeško-slavonske županije

U sklopu projekta Mala škola financijske pismenosti koji se provodi u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske Josip Zdunić, menadžer prodaje u Raiffeisen društvu za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, održao je edukativno predavanje o hrvatskom mirovinskom sustavu.

Jučer, 15. studenog 2022. održane su edukacije za učenike, učitelje i profesore iz četiri tematske cjeline - Značaj financijske pismenosti za mlade i uloga regulatornih institucija, Bankarstvo i upravljanje osobnim financijama, Uloga i značaj osiguranja te Mirovinski fondovi. U sklopu tog projekta Josip Zdunić učiteljima i profesorima Katoličke osnovne škole u Požegi održao je svoje predavanje „Mirovinski sustav i proizvodi za treću životnu dob“. Tom su prilikom požeški učitelji i profesori mogli naučiti koje institucije djeluju u hrvatskom mirovinskom sustavu, na čemu se temelji mirovinski sustav RH, kako odabrati mirovinsko društvo, a kako i temeljem čega kategoriju fonda te su mogli saznati kako i zašto štedjeti u dobrovoljnom mirovinskom fondu.

Mala škola financijske pismenosti već se drugu godinu zaredom održava u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi u sklopu koje se održava ciklus edukacija u području financijske pismenosti koje za cilj imaju razviti financijsku pismenost učenika te ih upoznati s osnovama funkcioniranja financijskog sustava kako bi izrasli u educirane građane koji će znati upravljati svojim osobnim financijama. Projekt Mala škola financijske pismenosti i edukativna predavanja u Požegi održavaju se u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Županijske komore Požega u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Požege te koordinatorom projekta Male škole financijske pismenosti iz Požege Josipom Blagojevićem, učiteljem matematike u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi.