"Raiffeisen Future Boost" dobio nagradu Zagrebačke burze

18.12.2020

Raiffeisen Future Boost, projekt namijenjen edukaciji o financijama i tržištu kapitala, dobio je nagradu Akademije Zagrebačke burze za izuzetan doprinos edukaciji o tržištu kapitala.

 

Raiffeisen Future Boost, projekt Raiffeisen društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim  mirovinskim fondovima d.d., namijenjen edukaciji o financijama i tržištu kapitala, dobio je nagradu Akademije Zagrebačke burze za izuzetan doprinos edukaciji o tržištu kapitala.
 
Projekt se provodi u suradnji s Večernjim listom. Nakon uspješno realiziranog prvog ciklusa projekta o financijskoj pismenosti i važnosti pravovremenog promišljanja o budućnosti u 2019. godini, planirano je bilo na isti način, nastaviti s istim projektom i u 2020. godini.
No međutim, zbog mjera prevencije pandemije izmijenjen je koncept, te je prilagođen situaciji pa su gostovanja fakultetima zamijenile emisije o financijskoj pismenosti koje je vodi poznati stand up komičar Ivan Šarić. U seriji intervjua u kojima su gostovale istaknute osobe iz svijeta financija i ekonomije namjera je bila približiti i objasniti osnovne pojmove vezane za financije. Prikazivanje emisija je započelo u svibnju i trajalo je do studenog, a u navedenom razdoblju snimljeno je i prikazano 12 emisija u kojima su gostovali ministar financija Zdravko Marić, guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, predsjednik Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman, informatički stručnjak Marko Rakar, direktor Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović, ekonomski analitičar Velimir Šonje, ekonomist Vuk Vuković, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, hrvatska ekonomistica Martina Dalić, redovita profesorica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu prof. dr. sc. Marijana Ivanov, predsjednica Uprave Zagrebačke burze d.d Ivana Gažić i predsjednica Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Tamara Perko.
„Svjesni svoje uloge ne samo institucionalnog investitora na tržištu kapitala, nego i financijske institucije u kojoj za mirovinu štedi više od 600.000 građana, pokrećemo i provodimo projekte financijske pismenosti s ciljem izgradnje povjerenja, boljeg društva i ekonomije većeg blagostanja. Tijekom 2020. godine smo preko noći ostali suočeni sa zdravstvenom, ekonomskom i društvenom krizom, te nas stoga ova nagrada još dodatno čini ponosnima. Uspjeli smo u navedenim okolnostima osmisliti i pružiti inovativan i relevantan sadržaj. Ova nagrada samo je poticaj da u narednim godina nastavimo razvijati vizije u skladu s vrijednostima koje njegujemo, te ostanemo prepoznatljivi po izvrsnosti.“- izjavila je članica Uprave Društva Eva Horvat.

Slika: Sandra Šimunović, PIXSELL