Raiffeisen Future Boost_intervju Lana Klingor Mihić

02.04.2021

U četvrtoj epizodi nove sezone Raiffeisen Future Boosta voditelj Ivan Šarić ugostio je Lanu Klingor Mihić.

 

Raiffeisen Future Boost_intervju Lana Klingor Mihić

U četvrtoj emisiji Raiffeisen Future Boosta  voditelj Ivan Šarić nastavio seriju intervjua sa stručnjacima iz raznih područja uz koje treću sezonu zaredom educiramo o financijama na zabavan način i ugostio je Lanu Klingor Mihić. Ivan Šarić i Lana Klingor Mihić pokušali su gledateljima približiti izazove multitaskinga između PR agencije, influencinga, uzgoja pasa šampiona, profesionalnog kuhanja i privatnih obaveza te objasniti pojmove vezane uz financijsku pismenost, ali i potaknuti na razmišljanje o budućim ulaganjima i mirovini. Šarićeva četvrta gošća ostvarila je mnogobrojne uspjehe u raznim sferama društvenih mreža i života. Osim Instagrama, vodi i uspješan Youtube kanal sLANA-e KUHArica na kojem trenutno broji više od 3 tisuće pratitelja te kroz zabavan videosadržaj prikazuje raznovrsne recepte. Lana je istaknula da bez uloženog nema povrata investicije i rasta, Šarića je također zanimalo na koji način sklapa poslovne suradnje, odnosno obraćaju li se suradnici njoj ili ona njima, na što mu je Lana objasnila kako se onaj tko uspostavi prvi kontakt dovodi u situaciju da druga strana može postavljati uvjete. Upravo je to željela izbjeći projektom sLANA KUHArica te odlučila samostalno financirati projekt izvjesno vrijeme i sve što zaradi staviti sa strane za nova ulaganja jer, ističe, bez uloženog nema povrata investicija i nema rasta. A nakon pola godine vlastitih ulaganja, rasta pratitelja i interesa ljudi, suradnici su se počeli javljati njima, što im je omogućilo da postavljaju uvjete jer su već izgradili nešto. Tako su se počeli povezivati s partnerima na koje je iznimno ponosna jer ih smatra važnima za imidž i kredibilitet brenda, ponosno dodaje Lana.
Lana je također naglasila kako na početku svake godine radi poslovni plan te dugoročno planira investicije i štednju, što je naučila nakon što je doživjela onu „dabogda imao pa nemao“ te su joj se neke stvari u glavi promijenile. Naime, nakon lagodnog života za vrijeme rane pjevačke karijere, ostala je trudna te odlučila sama odgajati dijete i istodobno podići kredit za stan, zbog čega je doživjela veliki pad u financijskom smislu. Iako su joj roditelji uvijek bili maksimalna podrška, dodaje Lana, nije ih željela opterećivati te je došla do točke sloma koji ju je ipak dugoročno ojačao i naučio da više nikad ne izlazi izvan svojih okvira nego raspolaže samo s onim sredstvima koje ima, bez korištenja kreditnih kartica i rizika zaduživanja. Iako je financijsku pismenost stjecala usput, naučila je puno iz iskustva te danas sama vodi kompletne financije, uz podršku računovođe, a svoje je financijsko znanje dokazala i u sklopu edukativnog kviza kojim ove sezone provjeravamo financijsku pismenost naših gostiju na zabavan način, istodobno potičući gledatelje da provjere ili osvježe svoje vlastito znanje o financijama.

Ovaj intervju možete pogledati na linku:
https://www.vecernji.hr/biznis/saznajte-kako-lana-klingor-mihic-uzgaja-pse-sampione-i-sto-zapravo-znaci-biti-influencer-1479311