Održano predavanje na Ekonomskom fakultetu u Rijeci

02.04.2019

 

Rijeka, 2. travnja 2019. – Raiffeisen društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, sudjelovalo je u obilježavanju Svjetskog tjedna novca u razdoblju od 25. do 31. ožujka 2019. godine, s interaktivnim predavanjima u suradnji s visokim obrazovnim institucijama.

Tako su u sklopu obilježavanja Svjetskog tjedna novca, na Ekonomskom fakultetu u Rijeci u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), Ekonomskog fakulteta Rijeka i Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO), održane prezentacije studentima fakulteta i poslodavcima s područja grada Rijeke, na temu mirovinskog sustava i pogodnosti izdvajanja u dobrovoljnu mirovinsku štednju.

Ispred UMFO-a prezentaciju je zainteresiranim sudionicima održao Goran Katušić, inače voditelj Prodaje u Raiffeisen društvu za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.d. Prezentacija je, prije svega bila edukativnog sadržaja, s namjerom informiranja o mirovinskom sustavu u Republici Hrvatskoj uz naglasak na prednosti dobrovoljne mirovinske štednje s aspekta poslodavaca, odnosno o potrebi štednje za mirovinu od najranije životne dobi. Pored toga, u prezentaciji su naglašene zakonske izmjene koje su na snazi od početka 2019. godine, a odnose se na mirovinski sustav.

Nakon završetka predavanja, Goran Katušić je izjavio: "Zadovoljstvo nam je sudjelovati u edukativnim aktivnostima i podizanju svijesti o financijskoj pismenosti na temu  mirovinskogsustava te o mogućnostima koje on pruža. Također, posebno je zadovoljstvo prenositi informacije mlađoj generaciji koja iskazuje sve veći interes za financijske teme, što je pokazatelj  podizanja razine svijesti mladih, koji poučeni iskustvima svojih bližnji sve češće traže dodatne informacije kako bi se pripremili za buduća razdoblja. Ovakav model edukacija u razdobljima prije samog zaposlenja sigurno doprinosi stvaranju odgovornih poduzetnika i zaposlenika, a samim time posljedično i sretnijih umirovljenika. Vjerujem da ćemo nastaviti svoje aktivnosti u suradnji s našim partnerima i klijentima i u nadolazećim mjesecima", zaključio je Katušić.