Donacija UMFO-a KBC Zagreb

17.04.2020

Društva za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinsko osiguravajuće društvo donirali su KBC Zagreb 500 tisuća kuna za sanaciju posljedica razornog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu. 

 

Donacija UMFO-a KBC Zagreb


Zagreb, 20. travnja - Društva za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinsko osiguravajuće društvo donirali su Kliničkom bolničkom centru Zagreb 500 tisuća kuna za sanaciju posljedica razornog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu. Donacija je namijenjena primarno obnovi Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici.
“Zahvaljujemo društvima za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskom osiguravajućem društvu na hvalevrijednoj donaciji KBC-u Zagreb te što ste u ovim zahtjevnim i teškim vremenima iskazali vrijednosti solidarnosti i zajedništva.
Upravo je ovo vrijeme kada trebamo zajedno prevladati sve izazove s kojima smo suočeni, a kako bi zdravstveni sustav funkcionirao kako treba. KBC-u Zagreb pacijent je u središtu pažnje, tako da je ova donacija od velikog značaja za naše bolesnike., izjavio je povodom donacije prof.dr.sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb.
U ovim iznimno teškim vremenima nalazimo se u situaciji kada svatko na svoj način daje doprinos prevladavanju ove zahtjevne i kompleksne situacije. Kao odgovorni građani i poslodavci pratimo savjete Stožera za civilnu zaštitu i pridržavamo ih se. No kao aktivnim članovima ovog društva savjest nam nalaže da pomognemo i na druge načine. Stoga smo odlučili donirati pola milijuna kuna Klinici za ženske bolesti i porode, koja je teško oštećena u potresu koji je pogodio Zagreb. I na ovaj način želimo pokazati zahvalnost za sve što hrvatski zdravstveni sustav čini za  hrvatske građane s vjerom u bolje sutra.