Skijanje osnaženo Raiffeisen grupom

17.01.2011

Početak siječnja rezerviran je za utrke Snježna kraljica – najveći skijaški događaj, koji je ujedno i jedna od najvećih sportskih manifestacija u Hrvatskoj.

 

Ove godine je Snježna kraljica, koja se 4. i 6. siječnja po sedmi put odigrala na zagrebačkom Sljemenu, osnažena Raiffeisen grupom koja je ponosni sponzor hrvatske alpske skijaške reprezentacije, ženske i muške utrke, kao i našeg najtrofejnijeg skijaša Ivice Kostelića.

Dan prije ženske odnosno muške utrke, na glavnom zagrebačkom trgu održano je izvlačenje startnih brojeva, na kojem je Raiffeisen na velika vrata prezentirao svoju prisutnost. Trg bana Josipa Jelačića, kao i drugi dijelovi užeg centra grada bili su zavijeni u zaštitne boje Raiffeisena. U Radićevoj ulici i na Strossmayerovom šetalištu bila su postavljena Raiffeisen skijaška vrata koja su izazvala interes i simpatije prolaznika, kao i žute skije koje su bile među publikom koja je pratila događanje uživo. To je bio samo uvod u ono što je uslijedilo na utrkama.

Raiffeisen obilježja bila su prisutna na svim dijelovima Sljemena koji su vezani uz utrku: na cesti koja vodi do mjesta događanja, na startu, na putu do cilja i u ciljnoj ravnini skijaške staze, na tribinama, na Krumpirištu, Erberovom putu. Pored toga, gledalište je bilo prepuno navijačkih rekvizita s obilježjima Raiffeisena, žutih balona i navijača koji su nosili naše kape. Skijaški reprezentativci nose Raiffeisen znak na odijelima, a Ivica Kostelić dodatno i na kacigi.

Poseban je izazvala sarma koja je pripremljena u čak 25.000 komada. Sarma se na dan ženske utrke dijelila na tri, a na dan muške utrke na čak četiri lokacije. Redovi u kojima se čekalo na sarmu bili su dugi po nekoliko desetaka metara, a tražila se i porcija više.

Hrvatske skijašice i skijaši su zabilježili zapažene uspjehe; naša trenutno najbolja skijašica Ana Jelušić osvojila je 11. mjesto, a 20-godišnja Sofija Novoselić bila je uvjerljivo najveće iznenađenje osvojivši 25. mjesto te prve ovosezonske bodove.

Opće oduševljenje, veselje i ponos izazvala je vožnja Ivice Kostelića koji je osvojio drugo mjesto, no kako su komentatori utrke rekli, unatoč propuštenom najsjajnijem odličju, on će zauvijek biti kralj Zagreba.

Prateći Ivičine uspjehe ove sezone, s punim pravom možemo reći da mu Raiffeisen donosi sreću. Čestitamo Ivici na osvojenom 3. mjestu u Leviju, 1. mjestu u Münchenu, 2. mjestu u Zagrebu, 1. mjestu u Adelbodenu, dva prva mjesta u Wengenu, na dvostrukoj pobjedi i 2. mjestu u Kitzbuhelu, pobjedi u Chamonixu te na osvojenom 3. mjestu u Garmisch-Partenkirchenu! Ivica je i dalje vodeći u ukupnom poretku. Čestitke i Natku Zrnčiću-Dimu na osvojenom 2. mjestu u Chamonixu.

Želja nam je da skijašku sezonu nastave obilježavati veliki uspjesi naših skijaša, a Raiffeisen će ih nastaviti vjerno pratiti te im i dalje nositi sreću.