Raiffeisen OMF – Sudjelovanje u koncesiji Hrvatskih autocesta u interesu je članova našega fonda

19.12.2013

 

Raiffeisen mirovinsko društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondom donijelo je odluku o načinu sudjelovanja te izboru partnera za sudjelovanje u postupku nadmetanja za dodjelu koncesije za usluge upravljanja i održavanja Hrvatskih autocesta temeljem objektivnih pokazatelja i podataka te vlastitih analiza.

„Smatramo da smo odluku o izboru partnera donijeli u najboljem interesu naših članova i uvjereni smo da će to biti potvrđeno po završetku postupka nadmetanja za dodjelu koncesije. Važno je napomenuti da se radi o odluci o sudjelovanju u nadmetanju, bolje rečeno iskazivanju interesa za ulaganje u Hrvatske autoceste, a konačnu investicijsku odluku o ulaganju donijet ćemo temeljem analize svih učinaka i potencijalnih rizika, kada za to dođe vrijeme. Pritom želim naglasiti da u ovom postupku sudjelujemo ravnopravno i primjereno našemu potencijalnom udjelu te da ćemo i u slučaju prihvaćanja naše ponude zadržati ravnopravnu ulogu u donošenju svih odluka za vrijeme trajanja ugovora o koncesiji“, ističe Damir Grbavac, predsjednik Uprave Raiffeisen mirovinskoga društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom.

Raiffeisen OMF se pridržava pravila čuvanja poslovne tajne, što također vrijedi za ovaj postupak, stoga ne podržava distribuciju polovičnih i netočnih informacija, koje se proteklih dana pojavljuju u tiskanim medijima, a temeljem kojih su moguće insinuacije i donošenje pogrešnih zaključaka. Pritom osobito iznenađuje „obećanje“ budućih prinosa iz ovakvoga ulaganja te svojevrsna najava dobitnika ove transakcije, iako je postupak nadmetanja tek započeo.

„Razumljivo je da za dodjelu ove koncesije postoji velik interes javnosti, no iznošenje informacija u medijima koje mogu navesti građane na pogrešne zaključke smatramo neprofesionalnima. Svi obvezni mirovinski fondovi iskazali su interes za ulaganje u Hrvatske autoceste. U Raiffeisen OMF-u uvjereni smo da će i naše aktivnosti te angažman u ovomu postupku doprinijeti tome da će po njegovomu zaključenju sva četiri obvezna mirovinska fonda biti ulagatelji u autoceste“, zaključuje Damir Grbavac.