Raiffeisen Future Boost_intervju Antonija Blaće

09.06.2021

U osmoj epizodi nove sezone Raiffeisen Future Boosta voditelj Ivan Šarić ugostio je Antoniju Blaće.

 

Raiffeisen Future Boost_intervju Antonija Blaće

Nakon što smo u aktualnoj proljetnoj sezoni serijala Raiffeisen Future Boost na Večernji TV-u doznali sve o financijskim navikama renomiranih stručnjaka iz svijeta skijanja, mobilnih igara, kriptovaluta, showbusinessa, obrazovanja i kulinarstva, voditelj Ivan Šarić kao šećer na kraju u osmoj i posljednjoj epizodi ugostio je TV voditeljicu i producenticu Antoniju Blaće.
Omiljena voditeljica malih ekrana u posljednjoj epizodi proljetnog serijala o financijskoj pismenosti otkrila nam je koliko truda i rada stoji iza njezine uspješne karijere, a i kako se snalazi s financijama
Kao jedno od omiljenih medijskih lica, ova producentica i voditeljica, a odnedavno i spisateljica, vodila je neke od najpopularnijih televizijskih realityja, kao što su Big Brother, Fear Factor i Gospodin Savršeni. Ova Šibenčanka, uz to što je diplomirana inženjerka grafičke tehnologije, završila je i Londonsku školu za odnose s javnošću, a odnedavno se okušala i u pisanju knjige „Ljeto bez parea“.
Voditelj Ivan Šarić upitao je voditeljicu i kakva joj je financijska pismenost budući da je i vlasnica firme te kako se snalazi s raznim terminima kao što su dohodak, dobit i porezi. – Sve što sam naučila o tome, naučila sam na težak način. Opomena, ovrha... Nemojte to raditi i biti blesavi kao ja. Što prije shvatiš koji si tip osobe, lakše ćeš za to naći rješenje. Ako nisi čovjek koji će doma imati tablicu i klikati što je sve platio, radije investiraj i plati da ti to netko drugi radi – nadodala je Antonija.
 
 Voditeljica je naglasila kako zbog odnosa s obitelji i prema životu ima osjećaj poštovanja prema novcu. Nije osoba koja ciljano štedi, kako za sebe kaže, ali ima određenu svotu novca kako bi se osjećala sigurnije. Ulagala je i u kriptovalute i dionice, ali shvatila je da još uvijek nema dovoljno financijsko znanje za takve pothvate. Počneš razmišljati o mirovini i kako će život izgledati kasnije, međutim stupanj razmišljanja o tom je premali s obzirom na to koliko brzo godine prolaze, a ti si sve nešto nespreman – komentirala je Antonija. – Da si pobijedila u Big Brotheru, što bi napravila s milijun kuna? – zagonetno ju je upitao Šarić. – Da sad pobijedim, stavila bih novac sa strane i zaključala bih ga. S ondašnjom pameti, ne mogu to garantirati. Možda ih zato i nisam dobila – zaključila je Antonija Blaće. Razgovor o financijskim potezima i karijeri Blaće je potvrdila i u sklopu edukativnog kviza kojim se ove godine provjeravala financijska pismenost naših gostiju, istodobno potičući gledatelje da provjere ili osvježe vlastito znanje o financijama.

Ovaj intervju možete pogledati na linku:
https://www.vecernji.hr/biznis/saznajte-tajnu-uspjesne-karijere-antonije-blace-i-zasto-se-odlucila-upustiti-u-spisateljske-vode-1495974