Damir Grbavac, panelist okruglog stola "Institucionalni investitori i korporativni upravljanje"

05.06.2013

 


Magazin Banka organizirala je okrugli stol „Institucionalni investitori i korporativno upravljanje“ koji je održan u srijedu, 5. lipnja u Novinarskom domu. Na okruglom stolu predstavljeno je lipanjsko izdanje u kojem je predstavljen pregled najvažnijih trendova u nebankarskom financijskom sektoru.

Uvodno izlaganje održao je Tonči Korunić, predsjednik Uprave InterCapitala, a panelisti su bili: Petar-Pierre Matek, predsjednik Uprave Hanfe, Zdenka Lončar, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta, Marko Lesić, predsjednik Uprave Nexus Private Equity Partnera, Damir Grbavac, predsjednik Uprave Raiffeisen obveznog mirovinskog fonda i Mario Staroselčić, predsjednik Uprave Allianz Investa.

Teme o kojima se razgovaralo bile su promjene koje se očekuju u nebankarskom financijskom sektoru ulaskom Hrvatske u EU, potencijali fondova rizičnog kapitala, iskustva fondova za gospodarsku suradnju, zatim o mirovinskim fondovima i osiguravateljima kao institucionalnim investitorima te o ulozi tržišta kapitala u razvoju korporativnog upravljanja.

Moderatori okruglog stola bili su Željko Ivanković, glavni urednik i Edita Vlahović Žuvela, zamjenica glavnog urednika Banke.[print] Ispiši