Konferencija "30 godina samostalnosti - mirovinska reforma, najvažnija reforma"

16.09.2021

Predsjednik Uprave Društva Damir Grbavac sudjelovao na konferenciji "30 godina samostalnosti - mirovinska reforma, najvažnija reforma" u organizaciji Hanza Media.

 

Konferencija

U zagrebačkom hotelu Westin 15. rujna 2021. održana je konferencija pod nazivom „30 GODINA SAMOSTALNOSTI – mirovinska reforma, najvažnija reforma" u organizaciji tvrtke Hanza Media.
Na konferenciji je sudjelovao i Damir Grbavac predsjednik Uprave Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.d., te predsjednik Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskim osiguravajućim društvima.
- Doista je 130 milijardi kuna koliko se nalazi na računu članova mirovinskih fondova glavni uspjeh mirovinske reforme, riječ je o trećini našeg BDP-a. Kada ocjenjujemo uspješnost mirovinskih fondova, moramo koristiti dva principa. Prvi je da se radi o dugoročnome ulaganju, a drugi da se ne politika fondova ne može sagledavati kroz pojedinačna, nego kroz ukupna ulaganja - naglasio je Grbavac.
Uoči središnjeg panela skupa 'Pogled u budućnost - što mogu donijeti alternativne klase ulaganja', uvodno izlaganje održao je predsjednik Uprave Raiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva Željko Bedenic. Održana je i panel-rasprava „Pogled u budućnost – što mogu donijeti alternativne klase ulaganja“ tijekom koje se razgovaralo o ulaganju u državne obveznice, očekivanim, nižim prinosima u budućnosti te novim, alternativnim ulaganjima.