Financijska pismenost i odgovorna potrošnja u svakodnevnom životu

26.03.2019

​Povodom Svjetskog tjedna novca na Ekonomskom fakultetu je 25. ožujka 2019. održana promocija knjige Financijska pismenost i odgovorna potrošnja u svakodnevnom životu, autorica doc. dr. sc. Dajane Barbić i doc. dr. sc. Andree Lučić.

 

U sklopu predstavljanja održana je i panel rasprava na kojoj je sudjelovao predsjednik Uprave Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima Damir Grbavac  te brojni drugi gosti. 

„ Sa štednjom za mirovinu potrebno je započeti čim prije, najbolje u trenutku kada mlada osoba ulazi u svijet rada. U dužem razdoblju štednje možemo i malim, simboličnim izdvajanjima postići velike rezultate. Upravo zbog toga nam je potrebno financijsko opismenjavanje mladih ljudi što mi kao društvo za upravljanje mirovinskim fondovima podupiremo kroz brojne projekte u kojima sudjelujemo.“ - naglasio je D. Grbavac.

Na panel raspravi sudjelovali su još, uz same autorice knjige, i predsjednik Upravnog vijeća HANFA-e, Ante Žigman, viceguverneri Hrvatske narodne banke, Bojan Fras i Roman Šubić, direktorica udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO) Dijana Markota Bojčeta.