Eva Horvat i Mladen Latković sudjelovali su na konferenciji "Public Sector Economics 2020"

12.11.2020

Institut za javne financije u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert organizirao je konferenciju Ekonomika javnog sektora posvećenu mirovinskim reformama.

 

Institut za javne financije u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert organizirao je konferenciju Ekonomika javnog sektora posvećenu mirovinskim reformama. Otvorili su je Zdravko Marić (ministar financija), Ante Žigman (predsjednik Upravnog vijeće Hanfe), Judita Cuculić Župa (viša savjetnica u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj), Petar Vlaić (predsjednik Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava) te predstavnici organizatora.
 
Na konferenciji su sudjelovali brojni inozemni i domaći znanstvenici i stručnjaci, a među njima i predstavnici Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.d. članica Uprave Eva Horvat i voditelj upravljanja rizicima Mladen Latković.

Eva Horvat i Mladen Latković predstavili su istraživački rad pod nazivom: Long-term cash flows of mandatory and voluntary pension funds in Croatia and their impact on asset allocation, odnosno, Dugoročni novčani tokovi obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova u Hrvatskoj i njihov utjecaj na promjenu strukture portfelja.
Horvat i Latković su u svom izlaganju objasnili utjecaj promjene strukture imovine obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova na dugoročni prinos, odnosno premiju likvidnosti. 

U sklopu Programa konferencije nalazi se i prezentacija  Long-term cash flows of mandatory and voluntary pension funds in Croatia and their impact on asset allocation, na slijedećem linku: http://pse-conference.ijf.hr/en/program/