Eva Horvat i Željko Bedenic sudjelovali na radionici TAIEX-a

05.07.2019

Zagreb, 5. srpnja 2019. – U Bruxellesu je, u sklopu programa Europske Unije TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange) koji pruža kratkoročnu tehničku pomoć na području usklađivanja...

 

Zagreb, 5. srpnja 2019. – U Bruxellesu je, u sklopu programa Europske Unije TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange) koji pruža kratkoročnu tehničku pomoć na području usklađivanja, primjene i provedbe zakonodavstva Europske unije, održana radionica u suradnji s Federal Pensiom Service (FPS) Belgije na temu digitalnog razvoja hrvatskog mirovinskog sustava.

U sklopu radionice, prezentaciju o dijelu hrvatskog mirovinskog sustava koji se odnosi na obvezne i dobrovoljne mirovinske fondove, odnosno, na isplate mirovina iz mirovinskih fondova, održali su Eva Horvat, članica Uprave Raiffeisen društva za uporabljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.d. i Željko Bedenic, predsjednik Uprave Raiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva d.d.


Pored Eve Horvat i Željka Bedenica, kao predstavnika Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskim osiguravajućim društvima (UMFO), radionici su prisustvovali i predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske (MRMS), Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) i predstavnici Središnjeg registra osiguranika (REGOS).
 
Institucije unutar hrvatskog mirovinskog sustava namjeravaju izraditi platformu u sklopu koje bi građani mogli dobiti sve informacije o mirovinskim pravima i budućoj mirovini i to iz svih mirovinskih stupova, na razumljiv i lako dostupan način, o čemu su s njima svoje iskustvo podijelili i kolege iz Belgije. Inicijativa je to pomoću koje bi se značajno unaprijedila transparentnost mirovinskog sustava te bi doprinijela i daljnjem razvoju financijske pismenosti građana Hrvatske.