Postanite član

 • Kako promijeniti fond
  • Član dobrovoljnog mirovinskog fonda može promijeniti članstvo u fondu, odnosno prenijeti sredstva u drugi dobrovoljni mirovinski fond. Ako nisu ispunjeni uvjeti za ostvarivanje prava na mirovinu, izlazak iz članstva u fondu moguć je samo uz uvjet istodobnog ulaska u članstvo u drugom dobrovoljnom mirovinskom fondu.

   Vrijednost sredstava člana fonda obračunava se prema odredbama Zakona o dobrovoljnim mirovinskim fondovima i propisima Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. U roku od 5 radnih dana od dana prestanka članstva u fondu, sredstva člana fonda se iz fonda prenose na njegov novi osobni račun u drugom dobrovoljnom mirovinskom fondu.
   Za izlazak iz članstva u fondu u slučaju prijenosa računa u drugi fond kojim ne upravlja Društvo, obračunava se i naplaćuje izlazna naknada od ukupnog iznosa na osobnom računu člana fonda.

 • Online zahtjev
  • Putem online Zahtjeva za članstvo svi potencijalni članovi Fonda mogu ugovoriti i započeti sa štednjom u Raiffeisen dobrovoljnom mirovinskom fondu iz udobnosti svoga doma. Za aktivaciju članstva odnosno uplatu štednje dovoljno je popuniti obrazac, nakon čega članu, na e-mail adresu navedenu pri ispunjavanju, stiže generirana uplatnica s barkodom. Prva uplata u Fond mora biti izvršena s tekućeg računa potencijalnog člana koji je naveden u Zahtjevu za članstvo u Fondu, a nakon izvršene prve uplate korisnik postaje član Raiffeisen dobrovoljnog mirovinskog fonda i može nastaviti sa štednjom, dok se način, iznos i dinamika štednje odabire prilikom popunjavanja Zahtjeva za članstvo u Fondu.