Mogućnosti za poslodavce

Nazad
Mogućnosti za poslodavce
Članstvom u dobrovoljnome mirovinskom fondu članu se nudi mogućnost da dobrovoljnu mirovinsku štednju za njega uplaćuje poslodavac. Sve uplate poslodavca u III. stup mirovinskog osiguranja do iznosa od 500 kuna mjesečno, tj. do 6.000 kuna godišnje ne smatraju se plaćom. Taj je iznos porezno priznat izdatak, odnosno rashod poslodavca.

Poslodavac je bitna karika u sustavu mirovinske štednje. Omogućite svojim zaposlenicima edukaciju, oni će to znati cijeniti. Pozovite nas i mi ćemo besplatno educirati vaše zaposlenike!

Kontakt

Andrea Kogej
Manager prodaje
andrea.kogej@rmf.hr
01/6003 804
 
 


Mnogi hrvatski poslodavci su prepoznali prednosti doborvoljne mirovinske štednje i odlučili svojim zaposlenicima uplaćivati dobrovoljnu mirovinsku šrednju u Raiffeisen dobrovoljni mirovinski fond kao neoporezivi izdatak.
Neki od njih su svoja iskustva i razloge takve odluke odlučili podijeliti:
 
INFODOM    
Nataša Kučera Direktorica službe za HRM i QMS
„Jedno od osnovnih načela InfoDom Grupe jest "Učiti sebe i učiti druge". 
Budući da nastojimo stalno poboljšati sebe i povećati vještine i znanje drugih, odnosno naših klijenata i partnera, i činjenice da naši  zaposlenici predstavljaju ključnu okosnicu našeg poslovanja, na ovaj način željeli smo osvijestiti naše zaposlenike na društveno odgovorno ponašanje ali i nagraditi njihove rezultate. I naši zaposlenici su uvelike prepoznali prednosti dobrovoljne mirovinske štednje.

 Informacije o dobrovoljnoj mirovinskoj štednji imali smo kroz kontinuirano praćenje zakonske regulative, ali konačnu odluku donijeli smo nakon prezentacije vaših stručnjaka koji su nas detaljno uputili u sve prednosti kako za zaposlenike tako i za poslodavca

Svim poslodavcima bi poručili ako dodatno žele motivirati svoje zaposlenike i poslati im poruku o zadovoljstvu njihovim rezultatima, svakako je preporuka donošenje odluke o uplatama u dobrovoljnu  mirovinsku štednju.“
 
     
GRATIS    
Vlado Ivetić, vlasnik
„Prvu informaciju o dobrovoljnoj mirovinskoj štednji sam dobio u kontaktu s suradnicom Raiffeisen mirovinskog društva gđom. Mrkonjić koja mi je prezentirala prednosti dobrovoljne mirovinske štednje te smo dogovorili sastanak. Meni je to bila velika novost a ujedno i mogućnost štednje za one dane kada svi budemo stariji i nemoćni i svaka kuna će nam dobro doći.
Svojim zaposlenicima redovno uplaćujemo dobrovoljnu mirovinsku štednju jer smatram da tvrtka u kojoj djelatnici provode veliki dio svog života može i mora barem malo sudjelovati da nakon što završe svoj radni vijek lakše žive i da se uvijek sjećaju da su bili kod poslodavca koji je ipak brinuo o njima u granicama svojih mogućnosti, a plus redovne plaće i doprinosa.
Sama činjenica da je uplata mirovinske štednje neoporeziv trošak ,a to isto tako nisam znao, a saznao sam na prvom sastanku isto tako me dodatno motiviralo da to uradim.
Nakon što smo prezentirali djelatnicima naš prijedlog da ćemo im uplaćivati određeni iznos, oni su isto tako prepoznali prednosti te i sami uplaćuju određena sredstva svaki mjesec.
Moja je preporuka svim poslodavcima koji drže do svojih djelatnika da dobro razmisle o uplatama dobrovoljne mirovinske štednje zbog više razloga i to:
1. ZADOVOLJAN DJELATNIK
2. NEOPOREZIV TROŠAK ZA TVRTKU
3. NOVAC ULOŽEN U DOBROG RADNIKA VIŠESTRUKO SE VRAĆA
 
I svakako na kraju preporučio bi Raiffeisen mirovinski fond koji je po meni vrlo ozbiljna tvrtka i iza koje stoje fantastični rezultati.“
 
     
LTH Castigs    
Milivoj Knežević
„Uplata dobrovoljne mirovinske štednje predstavlja jedan od načina kojim se stimulira zadovoljstvo djelatnika. Ona spada u one odredbe ugovora o radu na koje djelatnici unaprijed ne računaju te je smatraju nekom vrstom beneficije. S obzirom na fiskalni tretman kao i na pripadajući državni poticaj – držimo da dobrovoljna mirovinska štednja predstavlja vrlo atraktivan proizvod kako za djelatnike, tako i za poslodavca.
Premda mi aktivno pratimo zakone i propise i nastojimo biti što bolje informirani o novostima i sami suradnici Raiffeisen dobrovoljnog mirovinskog fonda su se potrudili da nam fiskalni aspekti dobrovoljne mirovinske štednje ne bi slučajno ostali nerazjašnjeni.
 Činjenica da neki od naših zaposlenika, pored uplata poslodavca, i sami dodatno uplaćuju u dobrovoljni mirovinski fond dovoljno govori o tome da su prednosti dobrovoljne mirovinske štednje poznate. Ipak, nisu svi djelatnici jednako financijski osviješteni, niti svi aktivno sudjeluju u štednji – bilo da sami uplaćuju, bilo da prate stanje svog računa. A budući da uplate od strane poslodavca nisu direktno vidljive niti se spominju na platnim listama, ovi manje aktivni budu ugodno iznenađeni kad jednom godišnje prime izvješće od strane mirovinskog fonda.
Nadovezujući se na već rečeno, možemo za dobrovoljnu mirovinsku štednju kao stimulans zaposlenima zaključiti da smo zadovoljni našim izborom i da je možemo preporučiti i drugim poslodavcima.“